DAN

DAN staat voor het Divers Alert Network, of zoals het officieus vaak genoemd wordt het 'duikers veiligheidsvangnet'      .

DAN is in 1980 geboren uit een initiatief van een aantal wetenschappers en professoren van internationale faam, in de VS en Italië, die inzagen dat handelen in een duikmedische noodsituatie speciale kennis vereist die in het algemeen niet aanwezig is in de normale medische voorzieningen.

DAN's missie bestaat uit het werken met en in stand houden van een internationaal netwerk van alarmcentrales, die 24 uur per dag actief zijn en die in geval van nood voorzien in gespecialiseerde hulp aan iedere duiker waar ook ter wereld. DAN geeft ook medische adviezen, doet onderzoek naar duikveiligheid, organiseert cursussen en congressen met het doel om de kennis en het gevoel van verantwoordelijkheid van sportduikers te vergroten en financiële en technische hulp te bieden aan recompressiekamers in ontwikkelingslanden.

Internationale DAN Hulpverlening bestaat uit: 24 uur per dag medische hulp gegeven door wereldberoemde specialisten Verzorgen van transport naar een recompressiekamer, therapeutische hulp en, indien nodig, repatriëring onder medische begeleiding Het geven van adviezen en antwoorden op vragen over duikgeneeskunde en duikveiligheid Reisbijstand wanneer er zich een verwonding of onverwachte ziekte voordoet dank zij de DAN Travel Assist service Travel assistance for family members.

Klik hieronder in het overzicht voor informatie over de desbetreffende duikopleiding:

Theme designed by Aran IT - Powered by Drupal - copyright © 2021